27 Nëntor 2022

Ministri Shala priti delegacionin e FMN-së për Kosovën

Prishtinë, 18 shkurt - Në Ministrinë e Ekonomisë dhe Financave po qëndron për vizite dy javore një ekip i Fondit Monetar Ndërkombëtar i cili u prit nga Ministri i Ekonomisë dhe Financave Ahmet Shala.

Duke ju dëshiruar mirëseardhje, Ministri i falënderoj zyrtarët e FMN-së që kishin gjetur kohë për të ndarë gëzimin së bashku me ne për festën e Pavarësisë së Kosovës.

Njëherit ministri Shala i informoi zyrtarët e FMN-së lidhur me përparimet e bëra që nga vizita e tyre e fundit në Tetor 2009.

Ai gjithashtu i njoftoj për procesin e ekzekutimit dhe aprovimit parlamentar të buxhetit, për ndryshimet që janë bërë si pjesë e reformave në sektorin e energjisë dhe reformat e ndërmarra në administratën tatimore, si dhe për hapat te cilët janë marr për zgjidhjen e nevojave shoqërore.

Gjatë takimit u diskutua edhe për tentimet dhe mënyrat e adresimit të nevojave të shumta të qytetarëve duke ju përmbajtur në të njëjtën kohë rregullave fiskale dhe përkushtimit për të pasur një buxhet të balancuar.

Theks të posaçëm gjatë bisedimeve patën, projekti i Autostradës dhe roli i këtij projekti për zhvillimin afatgjatë të ekonomisë së Kosovës.

Ministri Shala në fund të takimit ju uroj mysafirëve qëndrim të këndshëm dhe takime produktive gjatë qëndrimit të tyre dy javorë në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)