18 Gusht 2022

Ministri Shala në takimet pranverore të FMN-sё dhe BB

Prishtinë, 21 prill - Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Ahmet Shala i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij dhe Guvernatori i Bankës Qendrore, Hashim Rexhepi gjenden në vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku do të marrin pjesë në takimet pranverore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, që  do të mbahen më 22 – 25 prill në Uashington DC .

Gjatë kësaj vizitë Ministri, Ahmet Shala do të takohet me Drejtorin menaxhues të Fondit Monetar Ndërkombëtar,  Dominique Strauss-Kahn  dhe me Presidentin e Bankës Botërore, Robert Zoellick.

Ministri Shala, do të takohet edhe me përfaqësues të State Departamentit si dhe me përfaqësues të shteteve të ndryshme pjesëmarrëse në këtë ngjarje të rëndësishme.

Gjatë kësaj vizite do të organizohet nje takim edhe me përfaqësues të lobit shqiptarë në SHBA.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)