18 Gusht 2022

Ministrat britanikë pa vozitës dhe veturë zyrtare

Londër, 26 maj - Qeveria e re britanike lidhur me planin e paralajmëruar për kursim mendon t'ua marrë ministrave vozitësit dhe veturat zyrtare.

Tani për tani ende nuk dihet se kush nga ministrat do të duhet me taksi ose në këmbë të shkojë në punë, Londra vlerëson se kjo është një pjesë simbolike e zvogëlimit të paralajmëruar të shpenzimeve buxhetore.

Nga kabineti i kryeministrit Dejvid Kameron kumtojnë se kryeministri do ta mbajë automobilin dhe vozitësin e tij.

Nga kabineti nuk dëshiruan të komentojnë nëse kryeministri Kameron kur të fluturojë për vizitë në vende tjera do t'i shfrytëzojë klasin e parë apo fluturim të zakonshëm. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)