09 Gusht 2022

Maqedoni, shiten 20 për qind të aksioneve të “Stopanska banka”

Shkup, 18 gusht - Në dy bllok transaksione të Bursës së Maqedonisë, për rreth 35 milionë euro janë shitur 20 për qind të aksioneve të bankës më të madhe të Maqedonisë.

Blerëse është “Banka Kombëtare e Greqisë”, pronari shumicë i “Stopanska banka”-s Shkup, e cila posedonte 75 për qind të Bankës, ndërsa me dy bllok transaksionet e sivjetme tani posedon rreth 95 për qind të aksioneve të bankës.

Shitës i aksioneve të EBRD-së (Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim) dhe IFC (grupacioni i Bankës Botërore), në pronësi të të cilit ishin pjesa e mbetur e aksioneve të “Stopanska banka” Shkup. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)