14 Gusht 2022

Licencohen edhe dy operator për arka fiskale

Prishtinë, 28 tetor - Ministria e Ekonomisë dhe Financave ka licencuar edhe dy operator për shitjen e arkave fiskale “Printec” L.L.C dhe “R&T”.

Ministria e Ekonomisë dhe e Financave (MEF) duke u bazuar ne Udhëzimin Administrativ UA 06/2009, dhe dokumentin e specifikave funksionale dhe teknike dhe pas shqyrtimit të ofertave në bazë të kritereve administrative dhe teknike nga Komisioni për Arka Fiskale ka marr vendim: për Autorizimin (licencimin) e operatorëve ekonomik për shitjen, instalimin dhe mirëmbajtjen e pajisjeve elektronike fiskale. 


Operatorët e lartshënuar plotësojnë të gjitha kushtet teknike dhe administrative në bazë të udhëzimit administrativ, andaj pas kontrollit dhe certifikimit të pajisjeve tw tyre nw Qendrën e Pajisjeve Elektronike Fiskale, në bashkëpunim të ngushtë me ATK-në mund të fillojnë më shitjen, instalimin dhe mirëmbajtjen e pajisjeve në tërë territorin e Republikës së Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 13 gusht 2022

- Lidhja Demokratike e Kosovës mban konferencë për medie. (Selia qendrore e LDK-së, ora 12:00)

- Nën përkujdesjen e kryetarit të Komunë së Gjilanit, Alban Hyseni do të bëhet rivarrimi i dëshmorit, Enver Pacolli nga varrezat civile në Hajvali në varrezat e dëshmorëve në Gjilan, për nder të ditëlindjes së tij. (Varrezat e dëshmorëve në Gjilan, ora 12:00)
 
- Mbahet dita e dytë e festivalit “Mal Fest” në Malishevë i cili synon të jetë tradicional dhe objektiv e ka rininë dhe mërgatën e Komunës së Malishevës. (Parku i qytetit në Malishevë, ora 19:00)

- - Në kuadër të Akademisë Verore ‘’Arbën Xhaferi" behët promovimi i librit "Teknologjia e Lajmit" e autort Zylyftar Bregu ku i pranishëm do të jetë edhe kryetari i Komunës së Vushtrrisë Ferit Idrizi poashtu Ambasadori i Shqipërisë, Qemal Minxhozi. (Kalaja e Vjetër e Vushtrrisë, ora 19:30)