18 Gusht 2022

Lehman Brothers: Menaxhmenti nuk bart përgjegjësi për falimentimin

SHBA, 12 mars - Banka amerikane për investime Lehman Brothers disa javë para falimentimit në shtator të vitit 2008 nuk ka qenë e aftë të paguajë.

Një ekspert i ngarkuar nga gjykata arrin në përfundimin se banka kishte fshehur borxhet e saj. Megjithatë ekonomisti i ngarkuar me ekspertizën nuk fajëson menaxhmentin e bankës që të ketë reaguar keq.

Përgjegjësit kryesisht nuk janë fajtorë për falimentimin e bankës, thuhet në raport. Lehman pati falimentuar pas grumbullimit të një mali borxhesh prej 600 miliardë dollarë.

Falimentimi i ndërrmarrjes më të madhe në historinë amerikane konsiderohet të jetë edhe shkaktari kryesor për recesionin më të rëndë që pas Luftës së Dytë Botërore.   

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)