27 Nëntor 2021

Kryeminstri Kurti: performanca e ATK-së është e paparë deri më tani

Prishtinë, 28 tetor - Kryeministri i Republikës së Kosovës Albin Kurti bashkë me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve Hekuran Murati, sot kanë vizituar Administratën Tatimore të Kosovës, me qëllim të ofrimit të mbështetjes së qeverisë në përmbushjen e objektivave të ATK-së.

Duke falënderuar për vizitën drejtori Murtezaj tha se një përkrahje si kjo është motiv shtesë për menaxhmentin dhe gjithë stafin e ATK-së, për të vazhduar tutje në realizimin e projeksioneve të përcaktuara, me theks të veçantë luftimin dhe parandalimin e evazionit fiskal, i cili është faktor destabilizues në rritjen ekonomike të vendit.

Murtezaj tutje tha se institucioni i ATK-së do të vazhdojnë me reforma, të cilat do të japin efekt në zbutjen e këtij fenomeni, si dhe reforma të tjera, të cilat sikurse deri më tani do të ngrit në nivel edhe me të mirë ATK-në.

Drejtori i ATK-së mes tjerash njoftoj kryeministrin Kurti dhe ministrin Murati për mbarëvajtjen e punës në ATK.

Ai njëherit vuri theksin edhe tek inkasimi i të hyrave, të cilat nga janari deri më tani janë duke tejkaluar të gjitha pritshmërit e parapara, ku është arritur që të inkasohen 447.01 milion euro, që në krahasim me planin kemi rreth 45 mil euro më tepër se plani i rishikuar (11.2 %).  

Ky trend i performancës së ATK-së kap vlerën totale momentale të inkasimit mbi gjysmë miliardë euro.

Kryeministri Kurti i ofroj mbështetje ATK-së, siç tha ai për këtë institucion që është vital për shtetin. Derisa theksoi 1/3 e rritjes së hyrave tatimore për këtë vit pa i ndryshuar politikat fiskale, është një sukses vërtet i paparë deri më tani, tha ai.

E nga ana tjetër, ministri Murati tha se kjo performancë është e jashtëzakonshme, ku deri më tani kur po flasim kemi arritur që të tejkalojmë caqet për inkasim në TAK.

Në të njetën kohë shtoj se këto mjete shtesë i mundësojnë qeverisë për ri-destinimin e tyre, për mbështetjen e bizneseve dhe krijimin e vendeve të reja të punës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)