18 Gusht 2022

Kryeministri Thaçi emëron Kreshefin e ESK-së dhe Kadastres

Prishtinë, 19 prill - Kryeministri Thaçi emëron Nait Vrenezi, ushtrues detyre i Kryeshefit Ekzekutiv të Entit të Statistikave të Kosovës dhe Murat Meha, ushtrues detyre i Kryeshefit Ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale të Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, duke u mbështetur në kompetencat e tij sipas Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe ligjeve përkatëse, ka emëruar sot Nait Vrenezi, ushtrues detyre i Kryeshefit Ekzekutiv të Entit të Statistikave të Kosovës, si dhe Murat Meha, ushtrues detyre i Kryeshefit Ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale të Kosovës.

Kryeministri Hashim Thaçi i ka marrë këto vendime, duke u bazuar në thellimin e frymës së qeverisjes së mirë, efektive dhe transparente, sundimin e ligjit, si dhe në funksion të rritjes së rezultateve të punës në këto agjenci.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)