18 Gusht 2022

Kosova, një nga vendet ku do fokusohet ndihma zhvillimore

Pragë, 25 maj - Qeveria çeke ka miratuar konceptin e ri të ndihmës në fushën e zhvillimit me fokus në pesë vende; Afganistan, Bosnjë, Etiopi, Moldavi dhe Mongoli.

Koncepti i ri përcakton dhe një grup tjetër vendesh ku ka aktivitete të rëndësishme zhvillimore të Çekisë. Këto vende janë Kosova, Kamboxhia, Gjeorgjia, Territoret Palestineze dhe Serbia.

Ndihma për zhvillim do të jetë e përqendruar në pesë fusha; bujqësi, zhvillim social, përfshi arsimin, zhvillim ekonomik, përfshi sektorin e prodhimit të energjisë dhe mbështetjen për demokracinë, të drejtat e njeriut dhe ndryshimet sociale.

Koncepti i ri i ndihmës çeke për zhvillim u bë i njohur për gazetarët nga ministri i Jashtëm, Jan Kohout.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)