30 Janar 2023

Komisioni për Ekonomi, konteston raportin e KDI-së

Prishtinë, 26 korrik - Komisioni për Ekonomi, Tregti, Industri, Energjetikë, Transport dhe Telekomunikacion i Kuvendit të Kosovës, e konsideron të pasaktë raportin e KDI-së në lidhje me punën dhe performancën e këtij Komisioni.

Kryetarja e Komisionit, Myzejene Selmani, sqaron se:  Komisioni për Ekonomi, gjatë periudhës janar - korrik 2010, respektivisht sesionit pranveror të legjislaturës së tretë, ka mbajtur tridhjetë mbledhje të rregullta e jo si  raporton KDI për njëzet e katër mbledhje.

Po ashtu komisioni sipas saj ka shqyrtuar ose poseduar në procedim pesëmbëdhjetë projektligje, ka shqyrtuar gjashtë raporte të punës së organeve të pavarura për vitin 2009 (KPMM, ZRRE, AAC, KKK, AKP dhe ART) dhe ka monitoruar një ligj (Ligji për telekomunikacionin nr.2002/7).

Po ashtu, është organizuar një Dëgjim publik dhe ka realizuar një vizitë brenda vendit (PTK).

Ndërkaq nuk ka realizuar asnjë vizitë jashtë vendit, sqaron kryetarja e Komisionit Selamni.

Kalendari

Ngjarjet e datës 30 janar 2023

 - Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione, takohet me përfaqësues të Komisionit Vlerësues Mjekësor për Statusin dhe të Drejtat e Personave Paraplegjik dhe Tetraplegjik. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)

- Kuvendit Komunal të Rahovecit mban mbledhjen e parë për këtë vit. (Salla e KK-Rahovec, ora 10:00)
    
 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendin të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, C301, ora 11:00)
 
- Komuna e Vushtrrisë organizon ceremoninë e zbulimit të lapidarit të Dëshmorëve të Kombit, Sadri Maksuti e Sadik Malaj. Merr pjesë dhe kryetari i Komunës. Ferit Idrizi. (Fshati Stanoc, magjistralja Prishtinë-Mitrovicë, afër furrës “Evropa”, ora 13:00)
    
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim, diskuton për Planin Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Salla e Asembles Komunale në Pejë, ora 13:00)
    
- Fondacioni Friedrich Ebert në Prishtinë prezanton draft-statutin për “Asociacionin e Komunave në të cilat Komuniteti Serb i Kosovës është Shumicë”, i hartuar nga kjo organizatë në partneritet me Institutin Evropian për Paqe (EIP). (Hotel Prishtina, ora 13:30)

- Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj organizon ceremoninë e shpalljes së “Sportistit të Vitit 2022”. (Teatri “Adriana” në Ferizaj, ora 17:00)