07 Gusht 2022

KEK-u lë në terr që dy javë banorët e Shtupelit

Klinë, 23 mars - Lagjja Kirellaj dhe Fejzullahu, të fshatit Shtupel të Klinës janë shkyçur nga rrjeti elektrik nga ekipet e KEK-ut që dy javë.


Zyrtarët e KEK-ut në Klinë kanë deklaruar për “ekonomia-ks.com” se deri te shkyçja nga rrjeti elektrik ka ardhur si pasojë e borxhit të banorëve.


Ndërkaq në anën tjetër, banorët e këtij fshati shqiptar dhe të komunitetit RAE, kanë thënë se KEK-u nuk duhet t’i shkyç konsumatorët e ndershëm.


“Do të protestojmë para zyrave të KEK-ut, nëse rryma nuk lëshohet. Ne jemi pagues të rregullt të rrymës, prandaj edhe nuk duam të rrimë në terr”, kanë thënë disa nga banorët e fshatit Shtupel.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)