11 Gusht 2022

KE do t'i ndajë Serbisë ndihmë prej 174 milionë eurove

Beograd, 26 maj - Marrëveshja midis Qeverisë serbe dhe Komisionit Evropian (KE), për marrjen e 174 milionë eurove ndihmë të pakthyeshme ndihmë për Serbinë, do të firmoset sot në Nish.

Marrëveshjen do ta nënshkruan nënkryetari i Qeverisë për integrime evropiane, Bozhidar Djeliq dhe shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi, Vensan Dezer.

Mjetet kanë të bëjnë me ndihmën gjatë tranzicionit për ndërtimin e institucioneve, për vitin 2010 janë aprovuar 26 projekte, qëndron në kumtesën e Qeverisë së Serbisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)