24 Shtator 2021

Islamic Relief ju mundëson t’u ndihmoni jetimëve përmes kurbanit tuaj

Prishtinë, 19 korrik - Islamic Relief është organizatë e pavarur për bamirësi dhe zhvillim, e cila vepron në 30 vende të botës, ndërsa në Kosovë është që nga viti 1999, me qëllim të mbështetjes së kategorive më të ekspozuara ndaj vuajtjes dhe varfërisë.

Islamic Relief Kosova ka në përkujdesje 1500 familje me fëmijë jetimë si dhe mijëra familje skamnore me asistencë sociale për të cilat kujdeset rregullisht gjatë gjithë vitit, e veçanërisht intensiteti i ndihmave shtohet jashtëzakonisht shumë gjatë muajit të bekuar të Ramazanit dhe festave të Bajramit.

Vitin e kaluar kemi furnizuar me mish të kurbanit (lopës) 3000 familje, ku numri i përfituesve ka qenë mbi 12 000 anëtarë të këtyre familjeve.

Me rastin e Kurban Bajramit, organizata merret me të gjitha fazat nga ato fillestare deri te shpërndarja e mishit te familjet me fëmijë jetimë që janë nën kujdesin e tonë.

Tri fakte rreth kurbanit në Islamic Relief:
1. Mishi i kurbanit do të shpërndahet te jetimët dhe familjet skamnore.
2. Ju mund ta merrni një pjesë të mishit për familjen tuaj, ndërsa 2/3 shpërndahen tek nevojtarët.
3. Therja e Kurbanëve bëhet ditën e pare të Bajramit ndërsa shpërndarja e mishit ditën e dytë.

Pagesa e Kurbanit mund të bëhet përmes:
- xhirollogarisë bankare (1708200008014285, IBAN: XK05 1708200008014285, SWIFT CODE: NLPR XK PR), pëmes

- ueb faqes https://www.islamicreliefkosova.org apo

- zyrat e Islamic Relief Kosova afër Xhamisë së 4 Llullave në Prishtinë ose ne zyret tona në qytetet tjera.

Për më shumë informata vizitoni ueb faqen zyrtare

https://www.islamicreliefkosova.org, në rrjetet tona sociale ‘Islamic Relief Kosova’ ose kontaktoni në numrin: +383 45 906 733


https://www.youtube.com/watch?v=6568cxbjJKs

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shtator 2021

- Federata e Pingpongut organizon 3 xhirot e radhës në ligën e juniorëve dhe 1 xhiro në ligen e junioreve ku do te mbahet ndeshja ndërmjet ‘Ahmet Hoxha MK’ vs ‘Lidhja e Prizrenit’. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Kryetari i Komunës dhe njëherësh kandidati për kryetar të Komunës nga Lëvizja Vetëvendosje! në Prizren, Mytaher Haskuka, do të vizitojë fshatin Nashec. (Oborri i shkollës së fshatit Nashec, ora 18:00)