16 Gusht 2022

Hapet fabrika për prodhimin e shtyllave elektrike

Mitrovicë, 30  shtator - U përurua Fabrika për prodhimin e shtyllave elektrike nga betoni i armiruar, partneritet i “Tehno-Betonit” nga Varazhdini dhe Kompanisë “Burimi” nga Mitrovica.

Fabrika e re e quajtur “Tehno Burimi” do të prodhoj shtyllat elektrike nga betoni i armiruar. Në të janë investuar mbi 5 milion euro dhe do të punësohen nga 35 deri në 50 punëtorë.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu ka deklaruar se fabrika e re vjen si rezultat i afarizmit të zhvilluar në mes të Kosovës dhe Kroacisë. “Bashkëpunimi ekonomik ka një rëndësi të veçante në marrëdhëniet në mes të dy shteteve mike. Le të jete ky një shembull i cili do t’i inkurajoj edhe investitorët e tjerë se në Kosovë mund të krijohet partneritet i mirëfilltë”, ka thënë ai.

Në fjalimin e tij në ceremoninë e përurimit, ambasadori i Kroacisë në Kosovë Zllatko Kramariq, ka deklaruar se në mes të Kosovës dhe Kroacisë nuk ka çështje politike të hapura apo të pazgjidhura. “Për këtë arsye duhet ta avancojmë bashkëpunimin në fushën ekonomike,” ka porositur ai. Kramariq me këtë rast ka shprehur bindjen se Kosova do të jetë një nga partnerët kryesor ekonomik të Kroacisë në rajon, duke e vazhduar në këtë mënyrë miqësinë e vjetër në mes të dy vendeve.

Nënkryetari i komunës se Mitrovicës, Riza Haziri, ka deklaruar se ndërtimi i fabrikës së re në këtë komunë që do të angazhonte një numër të rëndësishëm punëtorësh do të ketë efekt të rëndësishëm për Mitrovicën që ballafaqohet me një numër të shume të madh të papunëve.

Përfaqësuesi i TehnoBetonit, Sasha Saçiç, ka deklaruar se kompania e tij është përcaktuar për ndërtimin e fabrikës së shtyllave elektrike të betonit në Mitrovicë për shkak të pozitës së volitshme gjeografike nga e cila do të ekzistonte mundësia të krijohet qasja në Malin e Zi, Maqedoninë dhe Shqipërinë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)