18 Tetor 2021

Grupi për projektligjin për konfiskim diskuton për subjektet, kohën dhe institucionin

Prishtinë, 14 qershror - Sot është mbajtur takimi i radhës i Grupit Punues për hartimin e Projektligjit për Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme.

Me pjesëmarrjen e zëvendësministrave Blerim Sallahu dhe znj. Nita Shala, grupi punues filloi trajtimin e çështjeve të rëndësishme lidhur me hartimin e projektligjit për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme, me ç’rast zv.ministri Sallahu në fillim të diskutimit, ritheksoi që ky projektligj - prioritet i Qeverisë, do të punohet dhe finalizohet në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, praktikat më të mira dhe standardet ndërkombëtare.

Takimi i sotëm pati për bazë trajtimin e fushëveprimit të projektligjit, pastaj subjektet e konfiskimit me bazë civile, institucionin kompetent për këtë, si dhe për zbatimin kohor të ligjit, përkatësisht pikënisjes kohore në fushëveprim të ligjit.

Nën kryesimin e këtij grupi nga z. Isuf Jahmurataj, anëtarët e grupit punues patën rastin të shtrojnë propozime dhe të trajtojnë më gjerësisht të gjitha çështjet e diskutimit.

Grupi Punues do të vazhdojë punimet drejt finalizimit sipas afateve të përcaktuara.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)