18 Gusht 2022

Greqia paralajmëron për një krizë financiare globale

Washington, 9 mars - Sipas kryeministri grek Jorgos Papandreu borxhi i lartë shtetëror i vendit të tij mund të shkaktojë një krizë të re financiare në gjithë botën.

Në një bisedë në Washington, Papandreu tha se deficiti shumë i madh i Greqisë gati 13 për qind i prodhimit bruto ka pasoja për Evropën.

Në një takim me Presidentin Barack Obama këtë të martë, Papandreu  dëshiron t'i bëjë thirrje vendeve evropiane dhe Shteteve të Bashkuara që të veprojnë së bashku kundër spekuluesve, të cilët  sipas fjalëve të tij, ata po bëjnë që kostoja e huave që merr vendi tij të arrijë nivele të paqëndrueshme.

SHBA-ja duhet të ketë interes në stabilitetin e Evropës si patneri më i madh tregtar i saj. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)