18 Gusht 2022

Greqia fundoset në recesion

Athinë, 13 gusht - Ekonomia greke ka realizuar rënie prej 3.5 për qind në kuartalin e dytë të këtij viti në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, gjegjësisht 1.5 për qind, krahasuar me kuartalin e kaluar.

Zvogëlimi i investimeve dhe rënia e madhe e kërkesës janë arsyjet kryesore për rënien e plotë të prodhimtarisë, thuhet në kumtesën e Institutit nacional për statistikë në Greqi.

Shifrat më të reja statistikore tregojnë se recesioni në Greqi shkon duke u thelluar në momentet kur shteti lufton me krizën e borxheve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)