18 Gusht 2022

Gjysmë milionë të papunë në BeH

Sarajevë, 13 gusht - Numri i të papunëve në Bosnjë e Hercegovinë (BeH) deri në qershor arrin 511.783 persona të papunë, lajmëroi Agjencia boshnjake për punësim.

Nga numri i përgjithshëm i të papunëve, më shumë se gjysma apo 257.570 janë gra, transmetoi agjencia Fena.

Sipas strukturës, numri më i madh i personave që kërkojnë punë janë punëtorë të kualifikuar 180.000, pas të cilëve vijojnë punëtorët e pakualifikuar (160.000), me përgatitje të mesme profesionale rreth 120.000, përderisa pa punë janë evidentuar 26.803 persona, të cilët kanë përgatitje të lartë arsimore.

Sipas të dhënave të fundit të Agjencisë për punësim në maj në BeH janë regjistruar 699.808 persona të punësuar, prej të cilëve 281.897 gra.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)