18 Gusht 2022

Gjermania pret papunësinë më të ulët që nga viti 1992

Berlin, 24 gusht - Gjermania pret që deri në fund të vitit të regjistrohet shkalla më e ulët e papunësisë në shtet që nga viti 1992, falë rritjes së madhe ekonomike.

Ekspertët parashikojnë se Gjermania deri në fund të vitit do të ketë 3.2 milionë të papunësuar, që është për 250.000 më pak se në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Sipas të dhënave statistikore, numri i të papunëve në Gjermani gjatë pesë viteve të fundit është zvogëluar për rreth 1.6 milionë persona.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)