01 Dhjetor 2022

Funksionalizohet Këshillit i Përgjithshëm për Shërbimet Sociale dhe Familjare

Prishtinë, 1 prill - Sot është funksionalizuar Këshilli i Përgjithshëm për Shërbime Sociale dhe Familjare me mandat tre vjeçar duke u bazuar në Ligjin Për Shërbime Sociale dhe Familjare neni 5  si dhe Udhëzimin Administrativ për Themelimin dhe Punën e Këshillit të Përgjithshëm për Shërbimet Sociale dhe Familjare ku zgjodhi organet drejtuese të tij si Muhamet Gjocaj, Kryetar i Këshillit të Përgjithshëm për Shërbime Sociale dhe familjare dhe Zv/ kryetar të KPSHSF Naser Zabeli, përfaqësues nga Universiteti i Prishtinës.

Ky Organ është i bazuar në standardet vendore dhe ndërkombëtare juridike dhe i cili në parim është organ që monitoron dhe analizon ngritjen e kualitetit në ofrimin e shërbimeve sociale dhe familjare në Kosovë.

Prezent në këtë takim ishte edhe këshilltari politik i ministrit për  Nenad Rashiq për çështje social z. Behxhet Gaxhiqi i cili ofroj përkrahje për funksionalizimin e duhur të këtij Këshilli në mënyrë që ky këshill të jetë ekuivalent me kërkesat që dalin nga rrjedhat e vazhdueshme të shoqërisë dhe mbi të gjitha të ofroj përgatitje profesionale.

Në përbërjen dhe funksionin e këtij këshilli ka përfaqësues nga Asociacioni i komunave, shoqëria civile, profesorë të ndryshëm dhe partnerëve tjerë relevant me përvojat e tyre të fituara në ngritjen e kualitetit dhe ofrimin e shërbimeve sociale dhe familjare në Kosovë.

Në fund me zgjedhjen e kësaj anëtarësie u dakordua që ky Këshill të  mblidhet çdo muaj dhe të filloi menjëherë me funksionalizimin e tij në tërësi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2022

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023, për fushat që janë në fushëveprim të Komisionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:00)

- Ne kuadër të Ditës botërore të luftës kundër sëmundjes së HIV/AIDS, Drejtoria e Shëndetësisë organizon hapjen e Qendrës Mobile për testim me ç’ rast Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama bashkë me Drejtorin e Shëndetësisë Izet Sadiku do të vizitojnë këtë qendë. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton kërkesat buxhetore të institucioneve që i raportojnë Komisionit, lidhur me Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Drejtoria e Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës organizon një panel diskutimi me temë “Barazia - Dita Botërore e HIV/AIDS” me akterët relevant të kësaj teme. (Salla e amfiteatrit në objektin e Qendrës së Studenteve, ora 12:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike interviston dëshmitare nga ZRRE për periudhën 2013-2017 dhenga KEK për periudhën 2018-2022. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 13:00)

- Kolegji AAB organizon ceremoninë e ndarjes së Çmimit Ndërkombëtar për Demokraci dhe Integrime, politikanes së njohur gjermane, ish deputete në Parlamentin Evropian, zonjës Doris Pack. (Teatrin AAB “Faruk Begolli”, ora 15:00)

- Kolektivi Për Mendim dhe Veprim Feminist organizon protestë për të kërkuar që vrasjet e grave nga burrat të trajtohen si urgjencë kombëtare. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 16:00)

- Galeria 17 organizon hapjen e ekspozitës "In the making", nga Yll Xhaferi dhe DYVO. (Galeria 17, ora 18:00)

- Mbahet hapja solemne e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Art Without Limit International Film Festival” edicioni i 3 -të. (Kino Armata, ora 19:00)