29 Janar 2023

FMN:Kriza ekonomike, 20 milionë të papunë në botë

New York, 3 nëntor - Kreu i FMN-së ka theksuar se 20 milionë persona në botë kanë humbur vendet e tyre të punës si rezultat i krizës ekonomike por ka shtuar se prioritet i politikave për ndërtimin dhe zhvillimin e ekonomisë së botës duhet të jetë programi i krijimit të vendeve të reja të punës.

Domink Straus duke ju drejtuar krerëve të grupit G-20, u ka kërkuar atyre të përpilojnë një program të caktuar dhe efektiv në zgjidhjen e problemeve dhe sfidat e sistemit monetar ndërkombëtar. Sipas kreut të FMN-së, popujt e botës janë në pritje të lajmeve të mira nga takimi i krerëve të grupit G-20 për forcimin dhe potencialit dhe kontrolli mbi sistemin monetar të botës.

Sipas Straus, qeveritë përkatëse duhet të zgjedhur shembuj dhe modele të reja për rritjen dhe zhvillimin e ekonomisë së vendeve të tyre duke u mbështetur në kërkesën dhe konsumin e brendshëm.

Ai gjithashtu ka ritheksuar se krijimi i vendeve të reja të punës dhe ulja e nivelit të papunësisë, duhet të jetë në prioritet të politikave të globalizimit të ekonomisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 janar 2023

- Mbahet Konventa e VII zgjedhore e Rinisë Demokratike të Kosovës ku prezentë do të jetë edhe Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi. (Klan Arena, ora 12:00)