19 Gusht 2022

FMN-ja vendosë për revizionin e katërt të aranzhmanit me Serbinë

Washington, 28 qershor - Këshilli ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) sot do ta shqyrtojë revizionin e katërt të stend baj aranzhmanit kreditor me Serbinë me vlerë prej 2,9 miliardë eurove.

Vlerësimi pozitiv i revizionit do t'i mundësojë Serbisë të tërheqë këstin e ri kreditor prej 380 milionë eurove, por Banka Popullore planifikon të tërheqë vetëm gjysmën e kësaj shume.

Kushti për marrjen e kredisë ishte që Qeveria e Serbisë t'i miratojë ndryshimet në Ligjin për sigurim pensional dhe invalidor dhe të ndërmarrë masa të cilat do të garantojnë përjashtimin e tepricës së nëpunësve shtetërore sipas marrëveshjes paraprake me FMN-në.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 gusht 2022 - Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Bedri Hamza nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Shoqatën Bamirëse “Jetimat e Ballkanit” për ndërtimin e Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Mitrovicë. (Hotel Palace në Mitrovicë, ora 10:00)

= Mbahet ceremonia solemne e vënies se gurthemelit të ndërtesës së re të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare “Dr.Nexhat Çuni” tek ish objekti i KRU “Mitrovica”. (Rruga “Bislim Bajgora” Mitrovicë, ora 12:00)