18 Gusht 2022

FMN do t’i ndajë hua BeH-së

Sarajevë, 20 gusht - Delegacioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) filloi misionin në Bosnjë e Hercegovinë me qëllim që të vlerësojë zbatimin e reformave për të vazhduar me ndarjen e kësteve nga huaja në lartësi prej 1,5 miliardë eurove, lajmëruan mediumet boshnjake.

Vizita do të zgjasë rreth dy javë, ndërsa qëllimi kryesor për FMN-në është që të bëhet vlerësim për përmbushjen e politikës dhe dispozitave dhe të arrihet marrëveshje për periudhën e ardhshme, transmeton Bgnes.

Gjatë vlerësimit eventual pozitiv vendi do ta fitojë çerekun e parë të këstit prej rreth 38 milionë euro, që ishte anulluar pas vizitës paraprake të misionit të FMN-së në muajin maj.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)