27 Nëntor 2021

FMN bën thirrje për funksionalizimin sa më të shpejtë të Bordit të BQK-së

Prishtinë, 21 tetor - Në kuadër të takimeve të rregullta vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Bankës Botërore Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë, Fehmi Mehmeti, u takua me Alfred Kammer, Drejtor i Departamentit për Evropën në FMN.

Në këtë takim, Guvernatori Mehmeti prezantoi pikëpamjet e BQK-së rreth zhvillimeve makroekonomike dhe financiare në Kosovë, duke theksuar në veçanti qëndrueshmërinë e lartë që po gëzon sistemi financiar i vendit dhe roli i tij në mbështetje të rimëkëmbjes ekonomike të vendit.

Po ashtu, Guvernatori Mehmeti ritheksoi nevojën urgjente të plotësimit të vendeve të lira në Bordin e BQK-së si domosdoshmëri për funksionimin normal të këtij institucioni.

Nga ana tjetër, Kammer vlerësoi lart zhvillimet pozitive në sistemin financiar të vendit dhe rolin shumë të rëndësishëm që ka luajtur BQK dhe sistemi financiar në ballafaqimin e ekonomisë së vendit me pasojat e shkaktuara nga pandemia Covid-19.

Ai po ashtu bëri thirrje për funksionalizimin sa më të shpejtë të Bordit të BQK-së dhe theksoi domosdoshmërinë e ruajtjes së pavarësisë së Bankës Qendrore në mënyrë që ndërhyrjet politike të mos pengojnë ushtrimin efektiv të funksionit të këtij institucioni shumë të rëndësishëm të vendit.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)