09 Gusht 2022

Feith: Të korruptuarit, jashtë pushtetit

Prishtinë, 9 mars - Shefi i ICO-së, Piter Feith ka deklaruar se lufta kundër korrupsionit është kyçe për të çuar përpara synimin e Kosovës për t'u integruar në BE.

Feith ka paralajmëruar Prishtinën zyrtare se nuk mund t'i afrohet BE-së pa luftuar dhe pa zhdukur korrupsionin dhe krimin e organizuar.

Duke folur në një intervistë për agjencinë e lajmeve "Reuters", Feith ka theksuar se hetimi mbi korrupsionin duhet të përfshijë edhe pushtetarët.

"Kur flas për luftën kundër korrupsionit dhe krimit, kjo nënkupton se duhet të ndërmerren hapa serioze, që do të thotë se njerëzit që janë nën hetim për korrupsion të mos jenë pjesë e strukturave shtetërore", ka pohuar Feith.

Zyrtari evropian ka shtuar se Kosova ka nevojë të përmirësojë imazhin e saj dhe për këtë sipas tij është e rëndësishme që të heq qafe personalitetet e korruptuara.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)