19 Gusht 2022

Evropës i kërcënohet recesioni i dytë

Dublin, 25 gusht - Ekonomisë evropiane i kërcënohet vala e dytë e recesionit, meqë qeveritë i zvogëluan shpenzimet për t`i zvogëluar defiçitet buxhetore, tha ekonomisti i famshëm dhe fitues i Çmimit Nobël për ekonomi, Xhozef Stiglic.

Pas krizës greke e cila varrosi besimin e investitorëve në vendet me valutë unike evropiane – euro, qeveritë e vendeve të eurozonës i forcojnë masat për ta zvogëluar defiçitin sipas pragut të përcaktuar të Bashkimit Evropian (BE) prej 3 për qind të bruto prodhimit vendor BPV.

“Meqë shumë prej vendeve evropiane përqendrohen në pragun e përcaktuar të Bashkimit Evropian (BE) prej 3 për qind të bruto prodhimit vendor BPV, Evropa i eksponohet rrezikut që të hyjë në valën e dytë të recesionit”, tha Stiglic për RTE Radio.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 gusht 2022 - Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Bedri Hamza nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Shoqatën Bamirëse “Jetimat e Ballkanit” për ndërtimin e Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Mitrovicë. (Hotel Palace në Mitrovicë, ora 10:00)

= Mbahet ceremonia solemne e vënies se gurthemelit të ndërtesës së re të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare “Dr.Nexhat Çuni” tek ish objekti i KRU “Mitrovica”. (Rruga “Bislim Bajgora” Mitrovicë, ora 12:00)