07 Gusht 2022

Ekonomia britanike doli nga recesioni

Londër, 30 mars - Ekonomia e Britanisë së Madhe doli nga recesioni i gjatë rekord në tremujorëshin e fundit të vitit 2009, duke shënuar rritje prej 0.4 për qind, tregojnë të dhënat zyrtare.
 
“Buto Prodhimi Vendor (BPV) i vendit u rrit për 0.4 për qind në tremujorëshin e katërt të vitit 2009, për dallim nga të dhënat për rritje prej 0.3 për qind nga analiza paraprake”, thuhet në kumtesën e Zyrës së statistikës nacionale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)