18 Gusht 2022

DIW llogarit me rritje prej rreth tre për qind për Gjermaninë

Berlin, 25 gusht - Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike (DIW) llogarit për këtë vit me një rritje prej më shumë se tre për qind.

Presidenti i DIW-së Klaus Zimmermann bëri të ditur se në tremujorin e dytë krahasuar me tremujorin paraardhës ekonomia gjermane u rrit me 2,2 për qind.

Zhvillimi arriti edhe investimet, konsumin si dhe degët e shërbimeve, tha ai. Përballë koniunkturës së mirë Zimmermann u shpreh edhe për rritje të pagave.

Megjithatë, ato duhet të orientohen, sipas tij, tek zhvillimi i produktivitetit dhe tek gjendja e fitimit e sipërmarrjeve në degët e veçanta.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)