18 Gusht 2022

Bullgaria dhe Sllovakia marrëveshje për bashkëpunim ekonomik

Prishtinë, 2 tetor - Zëvendës ministri i ekonomisë, energjetikës dhe turizmit Ivo Marinov dhe sekretari i shtetit në Ministrinë sllovake të ndërtimit Martin Hren nënshkruan në Sofje një marrëveshje për bashkëpunim ekonomik midis dy vendeve.

Dokumenti përfshin partneritet në fushën e tregtisë, investimeve, energjetikës, teknologjive informative dhe komunikacioneve, politikave për inkurajimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, bujqësisë, industrisë ushqimore etj.

Me nënshkrimin e dokumentit përfundoi puna e sesionit të parë të Komisionit konsultativ bullgaro sllovak për bashkëpunim ekonomik.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)