02 Shkurt 2023

BERZH rrit buxhetin e saj për 10 miliardë euro

Bruksel, 25 mars - Bordi i drejtorëve të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) mbështeti planin për rritjen e buxhetit të saj për 50 milionë për qind, deklaroi një burim nga banka.
 
Vendimi për rritjen e buxhetit prej 20 në 30 miliardë euro duhet të aprovohet në takimin me drejtuesit e institucioneve financiare gjatë muajit maj.
 
Bordi i drejtorëve u pajtua, më 14 maj të propozojë rritje të buxhetit për 50 për qind, gjegjësisht 20 miliardë eurot e tanishme të rriten për 10 miluiardë euro shtesë.
 
Propozimi i tillë i kryetarit të bankës Tomas Mirov është mbështetur njëzëshëm.
 
Takimi vjetor i drejtuesve dhe përfaqësuesve të 60 shteteve dhe organizatave do të mbahet më 14 dhe 15 maj në Zagreb. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)