09 Gusht 2022

BE-ja vendos kufizime për pagesat shtesë për bankierët

Bruksel, 2 korrik - Bashkimi Evropian vendosi kufizime në pagesat shtesë për menaxherët e bankave.

Siç u bë e ditur në Bruksel, Parlamenti Evropian dhe shtetet e Bashkimit Evropian u morën vesh për vendosjen e një tavani për shpërblimet e diskutueshme.

Për shembull nga viti i ardhshëm vetëm 30 për qind e këtyre pagesave do të jetë në para të thata.

Pjesën tjetër bankierët do ta përfitojnë vetëm në rast se banka e tyre ka punuar me sukses.

Miratimi i rregullave nga Parlamenti Evropian javën e ardhshme konsiderohet çështje formale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)