07 Gusht 2022

BE-ja do të japë 70 milionë euro ndihmë për Serbinë

Novi Sad, 23 mars - BE-ja do të japë 70 milionë euro ndihmë për Serbinë, pako kjo e ndihmës do të jetë plotësim i 100 milionë eurove tashmë të dhuruara nga BE-ja si ndihmë buxhetore për të.

Kjo marrëveshje ishte mes Bashkimit Evropian dhe Serbisë për zbatimin e pakos së ndihmës financiare nga fondet paraaderuese evropiane është firmosur dje në Novi Sad.

"Me këtë paket, BE-ja tregon mbështetjen e vet të vazhdueshme për integrimet evropiane të Serbisë", deklaroi evroambasadori në Serbi, Vensan Dezher. Sipas tij, Serbia në vitin 2009 ka arritur përparim të madh në procesin evrointegrues, që do të mbështetet në mënyrë plotësuese me pakon e re financiare nga BE-ja.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)