29 Janar 2023

BB zvogëloi parashikimin për rritjen ekonomike të Rusisë

Moskë, 3 nëntor - Banka Botërore (BB) lajmëroi se është zvogëluar parashikimi për rritjen e ekonomisë ruse për sivjet prej 4,5 në 4,2 për qind.

Institucioni ndërkombëtar financiar si arsye për vendimin e vet i përmendë të ardhurat e papërhershme të kapitalit dhe josiguri rreth çmimeve të naftës.

Fondet rezerve, të krijuara në kohën kur nafta shitej me çmime më të larta i ndihmuan vendit të evitojë vështirësi serioze ekonomike.

Autoritetet ruse parashikojnë rritje ekonomike prej 4 për qind për këtë vit financiar. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 janar 2023

- Mbahet Konventa e VII zgjedhore e Rinisë Demokratike të Kosovës ku prezentë do të jetë edhe Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi. (Klan Arena, ora 12:00)