16 Gusht 2022

Banka Botërore e gatshme të mbështesë MAP

Prishtinë, 12 prill - Ministrja e  Ministrisë së Administratës Publike, znj. Edita Tahiri ka pritur sot përfaqësuesin e Bankës Botërore në Kosovë, z. Ranjit Nayak me bashkëpunëtorë. Temë e këtij takimi ishte bashkëpunimi në mes MAP-së dhe Bankës Botërore dhe hapat në vazhdim drejt realizimit të synimeve për një administratë të reformuar, efikase dhe të paanshme.

Përfaqësuesi i Bankës Botërore ka përgëzuar znj. Edita Tahiri, për funksionin e saj të ri, duke e vlerësuar lart vizionin e saj për administratën publike dhe për të ardhmen e vendit. Gjithashtu z. Nayak ka prezantuar edhe kolegët e tij të tjerë nga BB-ja, të cilët do të jenë të gatshëm të ofrojnë mbështetje varësisht nga nevojat dhe kërkesat e ministrisë.

Ministrja Edita Tahiri ka shprehur kënaqësinë për mbështetjen dhe ka vlerësuar se bashkëpunimi me partnerët dhe me miqtë e Kosovës, siç është Banka Botërore, është faktor i rëndësishëm që do të jap rezultate.

“Filozofia e punës sime si ministre e administratës publike do të mbështetet në dy komponentë –qasjen reformatore, e cila përkon me përvojën  time të gjatë në politikë dhe  kërkesën e vazhdueshme për ndryshime, si dhe në formimin akademik në  shkollën Xhon Kenedi, ku kam magjistruar për Administratë Publike”, ka thënë në këtë takim ministrja e Tahiri.

Ajo ka theksuar prioritetet e MAP-së dhe ka kërkuar mbështetjen në përshpejtimin e Reformave në Administratën Publike, duke thënë se obligimet që dalin në rrugën drejt integrimeve evropiane, sjellin përfitim për qytetarët e Kosovës, sepse duke plotësuar ato standarde, përmirësohet cilësia e jetës në vend.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)