01 Shkurt 2023

Bafet: Euro para një sfide të madhe

SHBA, 14 tetor - Miliarderi dhe investitori i njohur amerikan, Uaren Bafet, deklaroi se valuta e përbashkët evropiane euro ndodhet para një sfide të madhe, pasi në tremujorin e kaluar realizoi rritjen më të madhe në tetë vitet e fundit.

"Ky është test, të cilin euroja ende nuk e ka kaluar", ka thënë Bafet, duke shtuar se kjo rritje duhet të shihet nga distanca kohore.

Në tremujorin e fundit, euro u rrit për 11 përqind, pasi Bashkimi Evropian krijoi fondin prej 750 miliardë euro për të ndihmuar vendet e eurozonës, të cilat mund të përjetojnë fatin e Greqisë.

Megjithatë, Bafet konsideron se paketa financiare nuk do t'i zgjidhë problemet që burojnë nga dallimet ndërmjet 16 vendeve të eurozonës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)