28 Nëntor 2021

AKP, ultimatum 4 NSH-ve të privatizuara me spinoff special

Prishtinë, 26 shkurt - Dje, Bordi i Drejtorëve të Agjencisë mbajti takimin e 19 të radhës ku edhe u shqyrtua opsioni i tërheqjes së aksioneve për 4 ndërmarrje të privatizuara më parë me metodën spin-off special (Hotel Grandi, IDG Tabako, Miniera dhe Industria e Magnezitit-Golesh, dhe Miniera dhe Industria e Magnezitit-Strezovc), për shkak të përmbushjes jo të kënaqshme të zotimeve për investime dhe punësim.

Bazuar në strategjinë për përshpejtimin e ndarjes së 20%, të miratuar në mbledhjen e kaluar, Bordi i Drejtorëve i AKP-së, mori vendim për shpërndarje të pjesshme të 20 për qindëshit për punëtorët e nëntë ndërmarrjeve (Ramiz Sadiku - Prishtinë, KHT Kosova - Prishtinë”, Energomontimi - Prishtinë, 16 Qershori - Deçan, Aromatik - Prizren, Ramiz Sadiku - Prizren, Fabrika për Përpunimin e Kërpudhave dhe Fryteve Pyjore - Keqekollë, Stacioni Bujqësor –Gjakovë dhe  Kosovatrans - Kamenicë).

Bordi i Drejtorëve mori vendimin për aprovimin e valës 43 të privatizimit, ku parashihet të privatizohen 15 ndërmarrje të reja në mesin e të cilave është ri-tenderimi i ndërmarrjes së re “Llamkos” në Vushtrri, e  privatizuar më herët me spin-off special dhe pas dështimit të blerësit të përmbushë zotimet për investime dhe punësim, është bërë tërheqja e aksioneve, si dhe ndërmarrja e re “Hotel Sharr Dragashi” në Dragash.

Bordi i Drejtorëve i AKP-së, gjithashtu shqyrtoi kërkesat e Kuvendeve Komunale të Mitrovicës dhe Shtërpcës që nga vala 42 e privatizimit të tërhiqet ndërmarrja e re “Lux – ndërtesa administrative”, gjegjësisht ndërmarrja e re “Kasollja e vogël me trungje”, Murzhicë, Brezovicë.

Pas shqyrtimit të këtyre kërkesave Bordi i Drejtorëve të AKP-së vendosi që të refuzohet kërkesa e KK të Mitrovicës lidhur me ndërmarrjen e re “Lux – ndërtesa administrative” dhe të vazhdohet me procesin e privatizimit, por që  privatizimi të kushtëzohet me atë që Blerësi t’i ruaj pamjen e jashtme dhe vlerat historike të objektit, nën monitorim e Komunës së Mitrovicës, ndërsa vendosi që të pranoi kërkesën e KK Shtërpce, duke u bazuar në faktin se vendi ku ndodhet kjo ndërmarrje është e përfshirë në Master Planin për privatizimin e Zonës Turistike “Brezovica”.

Gjithashtu në këtë takim u shqyrtua opsioni i tërheqjes së aksioneve për 4 ndërmarrje të privatizuara më parë me metodën spin-off special (Hotel Grandi, IDG Tabako, Miniera dhe Industria e Magnezitit-Golesh, dhe Miniera dhe Industria e Magnezitit-Strezovc), për shkak të përmbushjes jo të kënaqshme të zotimeve për investime dhe punësim. Pas diskutimit, Bordi vendosi që blerësve të këtyre ndërmarrjeve tu jap “shansin e fundit” që brenda 90 ditëve, të paraqesin planet dhe dinamikat bindëse për përmbushjen e zotimeve si dhe duke paraqitur dëshmi për sigurimin e mjeteve financiare për përmbushjen e këtyre zotimeve.

Në të kundërtën Bordi do të vendos që të procedohet me vazhdimin e ekzekutimit të opsionit për tërheqje të aksioneve. Me propozimin e menaxhmentit të AKP-së, Bordi i Drejtorëve mori vendimin që të liroj nga raportimi i mëtutjeshëm ndërmarrjen e re “Fabrika e Farës”  në Klinë, pas përmbushjes së kushteve të parapara sipas kontratës së shitjes

Gjatë këtij takimi Bordi i Drejtorëve aprovoi  Raporti Vjetor i AKP-së për Kuvendin e Kosovës.


Kalendari

Ngjarjet e datës 28 Nëntor 2021

- Për nder të Ditës së Flamurit, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti së bashku me Presidenten e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, dhe me kabinetin qeveritar, bëjnë homazhe dhe vendosin lule te varrezat e dëshmorëve në Kompleksin Memorial "Adem Jashari". (Prekaz, ora 9:00)

- Komuna e Skenderajt bën nderime tek shtatorja e Komandantit Legjendar Adem Jashari. (Skenderaj, ora 9:00)

- Komuna e Rahovecit dhe Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës organizon ngritjen e flamurit kombëtar te Kompleksi memorial në Gradish. (Gradish, ora 9:00 - Kompleksi përkujtimor “Maja e Shkodranit”, ora 9:40 - Kulla e Heronjve në Opterushë, ora 10:20)

- Me rastin e Festave të Nëntorit, një grup i të rinjve dhe ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës do të vendosin një Flamur me imazhet e udhëheqësve të luftës së UCK-së të cilët po mbahen në Hagë. (Rruga "Fehmi Lladrovci", tek rrethi afër hyrjes kryesore të QKUK-së, ora 9:00)

- Komuna e Skenderajt homazhe tek Kompleksi Memorali Adem Jashari. (Prekaz, ora 9:15)

- Me rastin e Festave të Nëntorit Komuna e Skenderajt organiyon maratonën Vrapimi i Nëntorit. (Kompleksi Memorial Adem Jashari në Prekaz, ora 9:30)

- Për nder të Ditës së Flamurit, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti së bashku me Presidenten e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, dhe me kabinetin qeveritar, bëjnë homazhe dhe vendosin lule të Shtatorja e Ismail Qemalit. (Prishtinë, ora 10:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti së bashku me Presidenten e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, dhe me kabinetin qeveritar, bëjnë homazhe dhe vendosin lule të shtatorja e Zahir Pajazitit. (Prishtinë, ora 10:20)

- Komuna e Rahovecit dhe Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës bën homazhe  te varrezat e Dëshmorëve. (Rahovec, ora 10:40)

- Komuna e Rahovecit dhe Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës organizojnë programin festiv për nder të 28 Nëntorit. (Shkolla e muzikës “Vihuela” në Rahovec, ora 11:00)

- Komuna e Gjilanit organizon homazhe te varrezat e dëshmorëve. (Kompleksi i varrezave të dëshmorëve në Gjilan, ora 11:00)

- Komuna e Gjilanit organizon inagurimin e projektit të galerisë së qytetit. (Gjilan, ora 11:30)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj aktivitet pranë Teatrit Kombëtar. (Sheshi "Skënderbeu", ora 13:00)

- Komuna e Gjilanit organizon inagurimin e projektit të tregut dhe parkut në Zheger. (Fshati Zhegër, ora 13:00)

- Nën patronatin e kryetarit të komunës z. Smajl Latifi në bashkëpunim me shoqatat e dala nga lufta e UÇK-së organizon turnir në futboll të vogël. (Palestra Sportive “Mizahir Isma”në Rahovec, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt organizon natën finalen e festivalit tradicional Rapsodia Shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)

- Komuna e Gjilanit organizon koncert festiv nga ansambli i këngëve dhe valleve për nder të Ditës së Flamurit . (Teatri i qytetit të Gjilanit, ora 17:00)