03 Shkurt 2023

AKP shpall valën e 43 të privatizimit

Prishtinë, 12 prill - Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) sot zyrtarisht ka shpallur valën 43 të Ndërmarrjeve Shoqërore (NSH) të cilat tenderohen për privatizim. Pas mbledhjes së Bordit të Drejtorëve të mbajtur në mars, AKP ka njoftuar menaxhmentin e NSH-ve dhe Komunat përkatëse se këto ndërmarrje do të privatizohen dhe ka shpallur njoftimin për tender në faqen e saj të internetit www.pak-ks.org dhe në të gjitha gazetat vendore.

Lista e tenderëve për privatizim për valën 43 përmban 15 Ndërmarrje Shoqërore (NSH) prej të cilave janë krijuar 17  Ndërmarrje të Reja (Ndër. të Reja).

Të gjitha këto Ndërmarrje të Reja do të privatizohen përmes Spinof-it të Rregullt.

Afati i fundit për parakualifikim do të jetë dita e Mërkurë, 5 maj 2010.

Dita për dorëzimin e ofertave do të jetë më 12 maj 2010, nga ora 10:00 deri në orën 12:00, kurse hapja e ofertave do të bëhet po të njëjtën ditë duke filluar nga ora 13:00. 

Në vazhdim mund të gjeni të bashkangjitur listën e plotë të ndërmarrjeve të valës 43:

Ndërmarrja e KBK Strezoci Administrata dhe oborri Sh.P.K.
Ndërmarrja e Re Pasuria Bujqësore toka në Rahovicë Sh.P.K.
Ndërmarrja e Re Morava e Binçës Gurëthyesi Sh.P.K.
Ndërmarrja e Re Llamkos Steel Sh.P.K
Ndërmarrja e Re Çyçavica Shitorja Metrazha SH.P.K.
Ndërmarrja e Re Qendra Tregetare  SH.P.K.
Ndërmarrja e Re Depoja SH.P.K.
Ndërmarrja e Re Ndërtesa Administrative Ekonomia Pyjore Gjakovë  SH.P.K
Ndërmarrja e Re Punëtoria ‘’Iliria’’ Sh.P.K.
Ndërmarrja e Re Shtëpia e Mallrave Agimi SH.P.K.
Ndërmarrja e Re Fryti Sh.P.K.
Ndërmarrja e Re Rilindja Libraria Istog SH.P.K
Ndërmarrja e Re Shitorja Mulliri - Ferizaj SH.P.K.
Ndërmarrja e Re Mulliri Shitoret - Fushë Kosovë SH.P.K.
Ndërmarrja e re Lavërtaria-Blegtoria “Administrata e Vjetër” SH.P.K.
Ndërmarrja e re Koritniku – Hotel Sharri Dragash SH.P.K.
Ndërmarrja e re Liria “Depoja e Tekstilit” SH.P.K. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)

- Parlamenti i Studentëve të Universitetit të Prishtinës organizon marsh kundër Asociacionit, dhe në shënim të 53-vjetorit të themelimit të UP-së. (Biblioteka Kombëtare, ora 16:00)