19 Tetor 2021

Përshpejtohen proceset për zhvillimin e bujqësisë kosovare

Prishtinë, 18 mars - Delagacioni i Bankës Botërore, i prirë nga znj. Cora Shaw kanë  qëndruan sot për vizitë pune në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, ku janë pritur nga zëvendësministri Fikrim Damka, Hysen Bytyqi, Këshilltar  e Hysni Thaqi, Sekretari i Përhershëm në MBPZHR.

Zëvendësministri i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka folur për rëndësinë e madhe që kanë projektet e BB për ta ndihmuar bujqësinë kosovare dhe ka shprehur gatishmërinë për të vazhduar tutje në hartimin e  Projekteve që sigurojnë implementim më të shpejtë.

Cora Shaw  ka paraqitur të gjitha kriteret që duhet të respektohen  nga Banka Botërore për mbështetje konkrete të projekteve  bujqësore në ata sektorë që vlerësohen me shkallë më të lartë të prioritetit. Ajo më pas ka paraqitur edhe kushtet shumë të volitshme për kredi që Banka Botërore jep për bujqësinë  , duke saktësuar se BB nuk jep grante ashtu siç vepron KE-ja.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)