18 Tetor 2021

Përfaqësues të KE-së kanë vizituar Ministrinë e Bujqësisë

Prishtinë, 17 mars -  Në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) sot kanë qëndruar për vizitë pune përfaqësues të Komisionit Evropian, znj. Iva Stamenova dhe znj. Agnieszka Rutkowska. Delegacioni është pritur nga Zëvendësministri Fikrim Damka me bashkëpunëtorët.

Temë diskutimi e këtij takimi ka qenë njohja nga afër me ecuritë dhe dinamikën e punëve në fushën e bujqësisë, sidomos në sferën e  mbështetjes direkte të fermerëve kosovarë, që MBPZHR po e bënë me ndarjen e granteve dhe subvencioneve në sektor të caktuar të saj.

Your browser may not support display of this image.

Me këtë rast autoritetet e MBPZHR-së kanë njoftuar përfaqësuesit e KE-së se dinamika e punëve po rrjedh mjaft mirë, ndërkohë që, u tha në takim, deri tani në mjetet e informimit është bërë shpallja e njoftimeve për fermerët e interesuar që të aplikojnë për të qenë përfitues të grandeve, konkretisht në sektorin e dhentarisë (kafshëve të imëta), të gjedhtarisë, pemëtarisë e vreshtarisë. 

Në takim është biseduar edhe për funksionimin e Njësisë së Pagesave, të themeluar nga stafi i brendshëm i MBPZHR-së. Janë shpjeguar edhe hollësi të tjera për disa aspekte procedurale, për të ndihmuar fermerët që të kenë qasja gjithëpërshirje me rastin e aplikimit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)