10 Maj 2021

Lansohet fushata për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve, “T’i Japim Vendit Ngjyra”

Prishtinë, 24 nëntor - Ta Pastrojmë Kosovën dhe Komiteti Olimpik i Kosovës sot do të lansojnë fushatën më të madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve, “T’i Japim Vendit Ngjyra”.

Ceremonia e lansimit të fushatës do të zhvillohet në “Këndin Olimpik” i cili ndodhet në Kampusin Universitar “Hasan Prishtina”.

Të pranishëm në këtë ceremoni do të jenë përfaqësues nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministria e Infrastrukturës, Ministria e Mbrojtjes, rektori i Universitetit të Prishtinës, kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës, përfaqësues nga Zyra e Kombeve të Bashkuara në Kosovë, sportistë e aktivistë mjedisor.

Pas fjalimeve, do të realizohet edhe një aksion për mbjelljen e 18 drunjve në hapësirat e “Këndit Olimpik” nga të pranishmit.

Për shkak të situatës me pandeminë, numri i pjesëmarrësve është i kufizuar si dhe janë marrë parasysh të gjitha udhëzimet nga IKSHPK dhe Ministria e Shëndetësisë për mbrojtje ndaj COVID-19.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Maj 2021

- Familja Haliti nga Gjilani mban konferencë për medie lidhur me vdekjen e tre anëtarëve të saj në Shqipëri. (Rr. Hamdi Pogragja, Gjilan, ora 11:00)

- Koordinatori i Qendrës së Vaksinimit në Prishtinë, Niman Bardhi mban konferencë për medie. (Salla “1 Tetori”, ora 12:00)