01 Shkurt 2023

Në Kragujevc zbulohet një varr masiv nga Lufta e Dytë Botërore

Beograd, 20 gusht - Në Serbi është zbuluar një varr masiv nga koha e Luftës së Dytë Botërore. Në të janë gjetur eshtrat e 674 njerëzve, njofton agjencia e lajmeve Beta.

Varri masiv ndodhet në një varrezë në qytetin Kragujevc në Serbinë qendrore, rreth 120 kilometra në jug të Beogradit.

Sipas të dhënave të ekspertëve viktimat duhet të jenë pjesëtarë të kryengritjes komuniste dhe nacionaliste kundër pusshtuesve gjermanë dhe italianë.

Në ish-Jugosllavi sipas disa vlerësimeve gjatë Luftës së Dytë Botërore janë vrarë rreth një milion njerëz. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)