01 Shkurt 2023

India: Nuk do të ndryshojmë qëndrim për Kosovën

New Delhi, 10  gusht - Edhe pas vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë mbi ligjërinë e pavarësisë së Kosovës, India nuk ka ndryshuar qëndrim por shprehet se po “analizohet mendimi i GJND-së”.

Reagimi erdhi nga zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Indisë, Vishnu Prakash, i cili ka theksuar se qëndrimi i Delhit nuk do të ndryshojë.

"Qëndrimi ynë për shpalljen e njëanshme të pavarësisë së Kosovës nuk ka ndryshuar", ka thënë ai. Zyrtarë indianë kanë shprehur shqetësimin se çështja e Kosovës mund të çojë në një "precedent të rrezikshëm" për rastet e tjera të shkëputjes së njëanshme.

India ka probleme edhe brenda territorit të saj me disa lëvizje në provincat që duan shkëputje nga ajo.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)