09 Shkurt 2023

Sadri Ramabaja promovon librin “Federata shqiptare"

Prishtinë, 23 nëntor - Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” sot promovohet libri  teoriko-publicistik i profesorit të marrëdhënieve ndërkombëtare, Sadri Ramabaja “Federata shqiptare - kohezioni i shtetit-komb në BE” .

Prof. Dr. Sadri Ramabaja, publicist dhe analist politik, autor i shumë librave, studimeve e shkrimeve me karakter teorik dhe kritik për lëvizjen politike shqiptare, sapo e ka botuar librin “Federata shqiptare - kohezioni i shtetit-komb në BE”, nën siglën e Institutit për Hulumtime Shkencore “Albanika” nga Lubjana.

Nëpërmjet debatit për shtetin modern, respektivisht për shtetin-komb në kontekstin e integrimeve evropiane, me këtë studim origjinal autori ka trajtuar një temë të vështirë, por me një analizë empirike dhe me një guxim të pashoq politik e intelektual.

Në këtë libër Ramabaja paraqet të shkuarën e shtetit shqiptar, të tashmen, si dhe projekton një Federatë Shqiptare si të ardhmen politike të shqiptarëve në Ballkan.

Për librin e  Ramabajës pritet të flasin njohës vendorë dhe huaj të teorisë politike dhe të marrëdhënieve ndërkombëtare.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 shkurt 2023

- Kuvendi i Republikës së Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Objekti i KGJK-së, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Podujevës, ku do të pritet nga kryetari Shpejtim Bulliqi. (Podujevë, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, dhe kryetari i Podujevës, Shpejtim Bulliqi, do të përurojnë Qendrën e Mjekësisë Familjare në Gllamnik. (Fshati Gllamnik, Podujevë, ora 11:00)  

- Komuna e Prizrenit nënshkruan Agjendën e Kontratës Sociale për Prizrenin, që është zotim i përbashkët i Komunës dhe qytetarëve për përmirësimin e komunikimit, bashkëpunimit dhe veprimeve kolektive. (Këndi Amerikan në Prizren, ora 11:00)

- Federata e Boksit organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve “Laureatët e viti 2022”. (Hotel Sirius, ora 17:00)