26 Tetor 2020

USAID ndihmon në promovimin e turizmit të Kosovës

Sarajevë, 3 qershor - Disa nga destinacionet më të mira turistike të Kosovës janë paraqitur në një shtojcë speciale të revistës National Geographic që prezanton “thesaret e fshehura” të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor.

 

Kjo nismë është zhvilluar nga USAID/Uashington. Destinacionet kryesore të Kosovës u përzgjodhën në bazë të rekomandimeve të dhëna nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në partneritet me Programin për Ndërmarrje Private të Kosovës (KPEP) të USAID-it.

Shtojca e revistës National Geographic e titulluar “Ballkani Perëndimor – Toka për t’u zbuluar” thekson destinacionet dhe atraksionet më të mira turistike të Kosovës, Maqedonisë, Shqipërisë, Malit të Zi, Serbisë dhe Bosnje & Herzegovinës.  Artikulli flet për “46 mënyra fantastike për t’i përjetuar” këto vende dhe premton që “vizitorët nuk ka se si të mos mrekullohen me pasuritë kulturore dhe ndërthurrjen plot jetë të popujve, historisë dhe natyrës në këtë kryqëzim të Evropës.”

“USAID po i ndihmon vendit më të ri në Evropë të fillojë të njihet si destinacion turistik.  Me peisazhin e saj të mrekullueshëm, me  male që krahasohen me Alpet, me hotele të drejtuara nga familje që ofrojnë kuzhinë tradicionale, Kosova është një destinacion i ri dhe mahnitës. Nisma e National Geographic do ta bëjë Kosovën një destinacion të udhëtimit në Ballkanin perëndimor.  Janë krijuar paketa rajonale për t’i tërhequr udhëtarët dhe bizneset drejt disa prej rajoneve më të bukura të Kosovës.  Jam e sigurtë se vizitorët do ta shijojnë kohën e kaluar në Kosovë dhe do t’u thonë miqve të vijnë për vizitë.  Gjithashtu, jam e sigurtë se turizmi mund të lulëzojë dhe të ndihmojë zhvillimin e ekonomisë së Kosovës” tha Patricia Rader, Drejtoreshë e USAID në Kosovë.

Programi për Ndërmarrje Private të Kosovës është një aktivitet katër-vjeçar i krijuar për të stimuluar ekonominë e Kosovës përmes rritjes së aftësisë konkurruese të biznesit privat, që përkrahet nga populli amerikan përmes Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID).

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2020  - Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë interviston ish-Zëvendës Drejtorin Menaxhues në AKM, Ahmet Shala. (Ndërtesa e Kuvendit, N204, ora 10:00)

- Ministria e Punëve të Brendshme, respektivisht Agjencia e Regjistrimit Civil, organizon ceremonin e lëshimit te vulës apostile dhe verifikuese edhe në Komunën e Pejës në të cilën do të jetë edhe ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Agim Veliu. (Qendra për Pajisje me Dokumente në  Komunën e Pejës, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës njoftohet me dëshmitë e dëshmitarëve të ekipesë vullnetare në Qendrën Karantinë në Prishtinë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 11:00)

- Vazhdon seanca gjyqësore me shpalljen e aktgjykimit, lidhur me rastin e T.L. i akuzuar për veprën penale Vrasje e rëndë dhe veprën penale Mbajtja në pronësi, kontroll  ose posedim të paautorizuar të armëve. (Gjykata Themelore në Ferizaj, kati I-rë, salla nr.2, ora 11:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, viziton nesër Komunën e Gjilanit. (Teatri i Gjilanit, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë interviston ish- nëtarin e Bordit të AKM-së, përfaqësues i sindikatave të punëtorëve. (Ndërtesa e Kuvendit, N204, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C-301, ora 14:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës njoftohet me dëshmitë e dëshmitarëve Vlora Hasimja, Mjeke nga Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare dhe Lume Sopjani, Infermiere, QKMF. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 12:30)