26 Tetor 2020

Turizmi, Shqipëria e fundit në Europë

Tiranë, 26 maj - Kushtet që Shqipëria ofron për turizem e rendisin atë në radhet e  fundit të listes së vendeve europiane.

Në raportin e përvitshem të Forumit Ekonomik Botëror, për konkurueshmerinë e industrisë së turizmit dhe atë të udhëtimëve, nga 42 shtete europiane të përfshira në ketë studim, Shqipëria pozicionohet në vendin e 39 duke lenë pas Armeninë, Moldavinë dhe Bosnje-Herzegovinen.

Perllogaritja e këtij indeksi behet duke vlërësuar 3 tregues atë të kuadrit rregullator për industrinë e turizmit, zhvillimi i infrastruktures dhe kapaciteti i burimeve njerëzore dhe natyrore. Edhe sipas këtyre treguesve pozicionimi i turizmit shqiptar le për të dëshiruar.

Sipas këtij raporti në Shqipëri vazhdon të ngelet problem cështja e titujve të pronësisë, parregullsia e të cilëve e rendit Shqipërinë në vendin e 126-të në nivel ndërkombëtar.

Turizmi shqiptar ia ka dalë të jetë në vendet e para të toplistes botërore vetëm persa i perket të qenurit vend i hapur, disponibel, për pritjen e turistëve të huaj për të cilen Shqipëria mban vendin e 2-të.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2020  - Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë interviston ish-Zëvendës Drejtorin Menaxhues në AKM, Ahmet Shala. (Ndërtesa e Kuvendit, N204, ora 10:00)

- Ministria e Punëve të Brendshme, respektivisht Agjencia e Regjistrimit Civil, organizon ceremonin e lëshimit te vulës apostile dhe verifikuese edhe në Komunën e Pejës në të cilën do të jetë edhe ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Agim Veliu. (Qendra për Pajisje me Dokumente në  Komunën e Pejës, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës njoftohet me dëshmitë e dëshmitarëve të ekipesë vullnetare në Qendrën Karantinë në Prishtinë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 11:00)

- Vazhdon seanca gjyqësore me shpalljen e aktgjykimit, lidhur me rastin e T.L. i akuzuar për veprën penale Vrasje e rëndë dhe veprën penale Mbajtja në pronësi, kontroll  ose posedim të paautorizuar të armëve. (Gjykata Themelore në Ferizaj, kati I-rë, salla nr.2, ora 11:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, viziton nesër Komunën e Gjilanit. (Teatri i Gjilanit, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë interviston ish- nëtarin e Bordit të AKM-së, përfaqësues i sindikatave të punëtorëve. (Ndërtesa e Kuvendit, N204, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C-301, ora 14:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës njoftohet me dëshmitë e dëshmitarëve Vlora Hasimja, Mjeke nga Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare dhe Lume Sopjani, Infermiere, QKMF. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 12:30)