26 Shkurt 2020

Spanja, destinimi më i dëshiruar për vitin 2010

Madrid, 11 mars - Spanja është destinimi më i dëshiruar i evropianëve për këtë vit. Këto janë rezultatet nga hulumtimi i Komisionit Evropian (KE) i zbatuar mbi 30 mijë qytetarë të 27 vendeve evropiane – anëtare të Bashkimit Evropian (BE).

Në hulumtimin “Raporti i Evropianëve ndaj turizmit në vitin 2010”, thuhet se 80 për qind e evropianëve planifikojnë të udhëtojnë sivjet, përderisa 20 për qind kanë deklaruar se nuk mendojnë fare për të shkuar në pushim.

Sipas hulumtimit të KE-së ekziston rritje e kërkesës së destinimeve tradicionale turistike, duke përfshirë edhe Spanjën me afërsisht 57 për qind. Nga ana tjetër, 28 për qind e qytetarëve të BE-së i rekomandojnë destinimet e panjohura.

Spanja është zgjedhur si një ndër vendet më të dëshiruara për pushim tashmë për të tretin vit me radhë. Më pas vijojnë Franca dhe Italia.

Dhjetë për qind e evropianëve pranojnë se kanë vështirësi serioze financiare të cilat ndikojnë në atë nëse do të shkojnë në pushim veror.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 shkurt 2020 - Qytetarët e komunës së Rahovecit do të takojnë përfaqësuesit e Institucionit të Avokatit të Popullit. (Kati i parë i objektit të ri të administratës komunale të Rahovecit, në zyrën për të Drejtat e Njeriut, ora 9:00)

- Konstituohet Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike. (Ndërtesa e Kuvendit N 302, ora 10:00)

- Fakulteti i Mjekësisë, Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës dhe Klinika e Kirurgjisë Torakale organizojnë mban mbledhje komemorative me rastin e vdekjes së prof.dr. Safet Beqiri. (Dekanati i Fakultetit të Mjekësis, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit parlamentar për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Bibloteka Kombëtare e Kosovës dhe Shoqata e të Burgosurve Politik organizojnë hapjen e ekspozitës "Kujtesa e Kosovës, portrete të Adem Demaqit në pikturë dhe fotografi". (Bibloteka Kombëtare, ora 11:00)

- Në një pritje e cila do të organizohet në rezidencën e Francës, ambasadorja e Francës, Marie-Christine Butel do të ketë nderin të dekorojë zonjën Arta Dobroshi me urdhërin "Kalorëse e Arteve dhe Letrave". (Rezidenca e Francës, ora 18:00)

- Më rastin e 22 vjetorit të Betejës së Parë në Likoshan - Qirez, mbahet ceremonia e hapjes së ekspozitës të studentëve të Fakultetit të Arteve, kushtuar heronjve të parë të UÇK-së Beqir e Rexhep Rexhepi. (Muzeu Kombëtar të Kosovës, ora 19:00)

- Edona Reshitaj do të prezantojë koncert - recitalin “Zonjat e Kanges”. (Teatri Kombetar i Kosoves, ora 20:00)