10 Korrik 2020

Shtrenjtohen shërbimet hotelierike në Serbi

Beograd, 7 korrik - Çmimet shërbimeve hotelierike në Serbi në muajin maj të këtij viti kanë qenë për 5 për qind më të larta në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar, tregojnë të dhënat e entit republikan për statistikë, ndërsa transmetoi Smediv.

Ushqimi në maj ka kushtuar 5.5 për qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit 2009, pijet joalkoolike u shtrenjtuan për 4 për qind, ndërsa ato alkoolike për 7.3 për qind.

Qytetarët e Serbisë për parahaje të ftohtë dhe të ngrohtë kanë paguar 4.4 për qind më shumë, ndërsa hajet e gatshme janë shtrenjtuar për 1.1 për qind, shkruan Smedia.

Çmimi për bujtime në maj të vitit 2010 ka qenë më i lartë për 2.7 për qind në krahasim me majin e vitit të kaluar.

Të gjitha shërbimet hotelierike, për gjashtë muajt e parë të vitit 2010 mesatarisht janë rritur për 5.2 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)