11 Korrik 2020

Shqipëria miraton marrëveshjen e kredisë për zhvillimin e turizmit

Tiranë, 8 shkurt - Parlamenti i Shqipërisë miratoi të martën marrëveshjen e kredisë ndërmjet qeverisë dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim (IBRD) për sektorin e turizmit.

Projekti synon të përmirësojë infrastrukturën urbane, rritjen e aseteve turistike dhe forcimin e kapaciteteve të institucioneve për të mbështetur turizmin në nivel vendor.

Sipas marrëveshjes së kredisë, banka do t\'i japë Shqipërisë 63.8 milionë euro (68.1 milionë dollarë U.S.) për financimin e projektit të integruar urban dhe turistik të zhvillimit në Shqipëri.

Kredia do të përdoret për të financuar projekte që priten të zbatohen në qytetet e Beratit, Gjirokastrës dhe Sarandës në jug të Shqipërisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 Korrik 2020

- Në Ditën Botërore të Popullsisë, organizata SIT, organizon aktivitetin ku do të prezantojë statistikat e rasteve të raportimit të dhunës në Kosovë gjatë pandemisë COVID-19. (Sheshi "Zahir Pajaziti" në Prishtinë, ora 9:00)

 - Aktivistë të shoqërisë civile organizojnë aksionin simbolik për të kërkuar drejtësi për Kujtimin pasi qe po bëhen 1 vit prej kur 11 vjeçari nga Fushë Kosova, u përdhunua e u vra.  (Përpara Këshillit Prokurorial të Kosovës në Prishtinë, ora 11:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë transmetimin live të ceremonisë komemorative në Srebrenicë. (Qendra Kulturore Informative Boshnjake - Rr. Agim Ramadani, nr. 375 - Aktash, ora 12:00)

- Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë mbahet ligjëratë "25 vjet pas gjenocidit në Srebrenicë" me ligjërues Akademik Ferid Muhić Moderator dhe bashkëbisedues Bekim Blakaj - Drejtor Ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë. (Livestream në Facebook - Humanitarian Law Center, ora 15:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë shfaqjen e ekspozitës multimediale “Gjenocidi në tetë akte”. (Sheshi Skënderbeu, ora 17:30)

- - Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë bahet aksion simbolik: Ndezje e qirinjëve para Teatrit Kombëtar të Kosovës. (Para Teatrit Kombëtar të Kosovës, ora 20:00)