09 Gusht 2022

Në Prishtinë hapet Panairi i Turizmit dhe Sportit

Prishtinë, 5 maj - Sot në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Prishtinë do të organizohet hapja solemne e Panairit të Turizmit dhe Sportit.

Ky panair mbledhë në Prishtinë tash e 18 vite akterët kryesorë të turizmit nga katër vendet e Ballkanit, si Kosova, Maqedonia e Veriut, Shqipëria e Mali i Zi.

Këtë vit po ashtu kemi oferta nga Greqia, Turqia dhe një prezantim gruporë të bizneseve nga regjioni i Puglias së Italisë.

Panairit të Turizmit para 4 viteve i është shtuar edhe sektorin e sportit, ngaqë sporti po ashtu në vete është edhe turizëm, ku një pjesë e madhe e kompanive turistike vendore janë rritur falë rritjes së aktiviteteve sportive në vend.
 
Gjithashtu edhe Turizmi malor (Outdoor) vitet e fundit ka pasur një rritje të konsiderueshme dhe një impakt mjaft të madh në zhvillimin e turizmit rural.

Ky lloj turizmi është duke kontribuar në futjen e Kosovës në itinerarin e guidave ndërkombëtare malore, duke ndihmuar kështu ardhjen e grupeve të turistëve ndërkombëtarë gjatë gjithë vitit.

Pra në këtë panair do të gjeni edhe biznese të ketij lloji duke ju njoftuar me ofertat dhe aventurat turistike malore.

Një nga aktivitetet shumë atraktive që vlenë të përmendet dhe që do të zhvillohet gjatë panairit është ngjitja dhe lëshimi me litarë nga çatia e Pallatit të Rinisë.

Ky aktivitet do të zhvillohet me ndihmën dhe asistencën e alpinistëve profesionistë të Klubit Alpin Prishtina, alpinistë të cilët e kanë shkelur edhe majën e Everestit.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)