26 Maj 2020

Kuçi premton mbështetje për alpinistët kosovarë

Prishtinë, 2 gusht - Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Hajredin Kuçi priti në një takim një delegacion të Federatës së Bjeshkatarëve të Kosovës, të kryesuar nga Sadik Shporta.

Ky takim u organizua pas ekspeditës së suksesshme të kësaj federate, kur bjeshkatarët kosovarë arritën të pushtojnë majën më të lartë të Afrikës, në Kilimanxharo, në lartësinë prej 5895 metra

 Ky është suksesi i dytë i anëtarëve të Federatës së Bjeshkatarëve të Kosovës, pas atij të arritur vitin e kaluar kur ata kishin pushtuar majën më të lartë në Evropë, Mont Blanc, me lartësi prej 4810 metra.

Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi me këtë rast i përgëzoi sportistët kosovarë për suksesin e arritur dhe theksoi përkushtimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për të përkrahur dhe për të inkurajuar anëtarët e Federatës së Bjeshkatarëve të Kosovës për realizimin e ekspeditave të ardhshme të tyre, me theks të posaçëm në pushtimin e majës më të lartë në botë, Mont Everest, me lartësi prej 8888 metra.

Pushtimi i këtyre lartësive është shenjë se në Kosovë ka sportistë të përkushtuar për të arritur rezultate kulmore në të gjitha disiplinat sportive dhe kjo do të ndikojë në ndërkombëtarizimin e sportit të Kosovës, - u shpreh zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi.

Nga ana e tyre, anëtarët e Federatës së Bjeshkatarëve të Kosovës, falënderuan zëvendëskryeministrin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, Hajredin Kuçi për mbështetjen e ofruar dhe shprehën bindjen se kjo mbështetje do të ndikojë në afirmimin e rezultateve të bjeshkatarëve kosovarë në arenën ndërkombëtare.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)